Luft til luft varmepumper til et behageligt indeklima

Gå til produkter

Luft til luft varmepumper til et behageligt indeklima

En luft til luft varmepumpe er en nem og billig løsning, og bliver derfor også ofte brugt i sommerhuse, hvor der ofte ikke er trukket varmerør. I et sommerhus er der typisk heller ikke de samme behov for opvarmning, som der er i et helårs-beboelseshus. Den er også god til fx kontorlokaler, men kan også sagtens benyttes i almindelige huse.

En luft til luft varmepumpe kan kun benyttes til at varme rum op med, så den skal derfor kombineres med en anden løsning, hvis man også skal have varmet sit brugsvand op. Vil man have en varmepumpe, der også kan varme brugsvandet op, så skal man i stedet vælge en luft til vand varmepumpe.

En billig og praktisk løsning

En luft til luft varmepumpe er en billig og praktisk løsning, fordi den ikke kræver det helt store at blive installeret. En installation af en luft til luft varmepumpe kræver nemlig bare, at der bliver installeret en del på indervæggen i huset – gerne i et stort rum – og en anden del på ydervæggen udenfor huset.

Den kræver derfor ikke, at der bliver monteret radiatorer i huset for at kunne fungere, fordi den i stedet sender varmen ud i rummet via den ophængte varmepumpe. Boligen bliver derfor opvarmet ved, at der bliver skudt varm luft ind, som derefter bliver cirkuleret rundt i alle rum – såfremt der er åbne døre.

Showing 1–16 of 20 results

Filtre

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består af en indedel og en udedel. Udedelens funktion består i at udnytte temperaturen og energien i luften udenfor bygningen til opvarmning af luften indenfor om vinteren, eller til nedkøling af luften om sommeren, hvor den fungerer som aircondition.

Energien til enten varme eller kulde, som produceres fra udedelen, bliver konverteret via kobberrør til indedelen. Varmepumpen fungerer derfor på den måde, at den henter varme og energi fra udeluften som ved hjælp af indedelen, der er forsynet med en blæser, kan varme et helt rum op – og de tilstødende lokaler.

En god løsning, der opretholder et sundt indeklima i boligen

Det er vores erfaring, at varmepumpens indedel er bedst placeret i husets største rum, fordi herfra kan varmen (eller kulden) blive fordelt til husets resterende rum via de åbne døre. Det kræver derfor også, at der bliver gennemgang mellem rummene, for at den kan fungere til at opvarme hele huset med.

En luft til luft varmepumpe hjælper ligeledes med at opretholde et godt og sundt indeklima. I indedelen er der nemlig integreret støv- og allergifiltre, hvis funktion består i at rense luften for pollen, støv eller lignende. Den rene og friske luft cirkuleres med pumpens ventilator, hvilket forebygger, at der kommer fugt og lugt i boligen.

Har du spørgsmål til luft til luft varmepumper eller ønsker du et tilbud?

Kontakt os her eller ring til os direkte på
tlf. +45 70 20 38 00
Få energitilskud til din luft til luft varmepumpe

Varmepumper forbruger mindre energi end det den leverer. Staten giver et gratis energitilskud som led i den grønne omstilling. Størrelsen på tilskuddet til luft til luft varmepumpen afhænger af, hvilken anden form for opvarmningsløsning du skifter fra.

Vi modregner energitilskuddet direkte på ordren, så du kun kommer til at betale det du rent faktisk i sidste ende kommer af med for varmepumpen.

Du kan få et overblik over alle energitilskud til varmepumper her. Efter du har valgt model kan du derefter fratrække energitilskuddet på varmepumpen (kr. 660 – 3.848) direkte fra købet.

Har du spørgsmål til valg af varmepumpe?

Har du spørgsmål til valg af model kan du altid fange Jens Peter på tlf. 7020 3800, så hjælper han dig gerne med at vælge, hvilken luft til luft varmepumpe, der passer til dine behov.

Valg af model afhænger også af, hvor mange kvadratmeter, som du skal have opvarmet, samt hvor indedelen skal placeres for at opnå den bedste effekt.

Ønsker du at finansiere købet af varmepumpen, så tilbyder vi i samarbejde med Resurs Bank en finansiering af energikøb til både private og erhverv. Kontakt os, hvis det er noget du kan have interesse i.