Luft til vand varmepumper til varmt brugsvand

En luft til vand varmepumpe er en billig og bæredygtig opvarmningsløsning til både opvarmning af bolig og brugsvand. Denne type varmepumpe omdanner nemlig den varmeenergi, som findes i udeluften til varme indenfor i fx radiatorer, gulvvarme samt brugsvand. Varmepumpen benytter kun el for at fungere.

Varmepumper med luft til vand er lette at tilkoble på husets nuværende vandsystem, og det kræver ikke så meget af en montør at installere varmepumpen i din bolig. Det vigtigste er dog, at placeringen af varmedelens udedel kan få en plads i nærheden af huset, så den kan tilkobles varmepumpens indedel.

Vælg en varmepumpe med kapacitet til dit forbrug

Alle de enheder, som vi forhandler kan fås i flere størrelser. Den størrelse man vælger, afhænger selvfølgelig af, hvor mange personer, der skal bruge det opvarmede vand.

Jo flere personer, som skal bruge det varme vand, jo større et varmepumpeanlæg skal der investeres i, for at kunne trække belastningen. Det er vigtigt at vælge den rette model til jeres forbrug, så gå endelig ikke på kompromis. Vi kender jo alle til det problem, der opstår, når vandet i badet pludselig bliver isende koldt. Det problem får du ikke, hvis bare du køber en varmepumpe, der har kapacitet nok.

Viser 1–16 af 17 resultater

Filtre
Har du brug for rådgivning til valg af luft til vand varmepumpe?

Ring til mig på 70203800 eller skriv til mig her, så hjælper jeg dig gerne på vej. Jeg ordner ansøgning til energitilskud – og fratrækker det direkte på ordren.

Jens Peter, kølemontør

Kontakt Dansk Køl og Klima

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Luft til vand varmepumper består af en indedel og en udedel. Varmepumpen fungerer på den måde, at udedelen konverterer energien fra luften til varme, som benyttes indenfor til bl.a. at varme brugsvandet op med. Samtidig kan den også varme vandet i radiatorer op, så den også kan anvendes til at varme boligen op med.

En luft til vand varmepumpe kan levere varme til boligen og brugsvandet hele året rundt – også selvom der er frostgrader udenfor. Udedelen bliver placeret i nærheden af huset, hvor den indfanger udeluften og trækker den igennem en varmeveksler. Varmen og energien i luften udenfor konverteres via kobberrør og kølemiddel til indedelen med resultatet af varmt vand. Denne kan anvendes i husets radiatorer, den vandbårne gulvvarme eller til varmt brugsvand.

En god løsning, hvis du i forvejen har et olie- eller pillefyr

En varmepumpe til at opvarme brugsvandet med er let at tilkoble til husets nuværende vandsystem. I mange tilfælde vil du kunne spare penge ved at udskifte din nuværende løsning med en luft til vand varmepumpe. Typisk vil det være muligt for dig at halvere din årlige varmeregning.

Det kan dog kun betale sig, hvis din nuværende løsning er et olie- eller pillefyr. Hvis du i forvejen har fjernvarme, så kan det i langt de fleste tilfælde ikke svare sig med en luft til vand løsning. Typisk er fjernvarme også langt billigere i drift.

Det er let at erstatte og udskifte det gamle olie- eller pillefyr med en varmepumpe fra Vaillant, Panasonic eller Mitsubishi. Den kræver meget mindre vedligehold og passer faktisk næsten sig selv. Et årligt eftersyn anbefales dog, så garanti og funktioner forbliver intakte.

Energitilskud til luft til vand varmepumper

Som led i den grønne omstilling får du tilskud til varmepumpen fra den danske stat – også kaldet energitilskud – hvis du køber en varmepumpe. Dette gør du fordi en varmepumpe er en mere bæredygtig løsning i forhold til mange andre opvarmningsløsninger, såsom et olie- eller pillefyr.

Tilskuddet til luft til vand varmepumpen afhænger dog af, hvilken energikilde du skifter fra. Du kan få et overblik over alle energitilskud til varmepumper her.

SCOP-værdi – hvor meget værdi genererer varmepumpen

Den væsentligste faktor, der spiller ind, når der skal vælges, hvilken luft til vand varmepumpe, du skal investere i, er SCOP-værdien. SCOP-værdien angiver, hvor meget varmepumpen generer af værdi for hver krone brugt til drift.

Vi forhandler varmepumper til både private og erhverv med en SCOP-værdi på mellem 5-16. Dette betyder, at for hver krone, der bliver brugt på drift af varmepumpen, kan give dig helt op til 16 kroner tilbage for.

Det er en rigtig god investering med en tilbagebetalingstid på 4-7 år – afhængigt af forbrug.

Kontakt os gerne for spørgsmål til valg af varmepumpe

Du er altid velkommen til at ringe til Jens Peter direkte på tlf. 2888 3800. Vi har efterhånden installeret +400 varmepumper over hele landet, så vi kan helt sikkert også finde en model til dit hus, sommerhus eller butik.

Vi er gode til energiberegning, og kan også sagtens hjælpe dig med at skabe et overblik. Du har også mulighed for at slippe for alt besværet og fratrække energitilskuddet direkte på købet her på siden, når du vælger model. Beløbet kan være på et sted mellem 3.072-9.306 kr.

Ønsker du at finansiere købet af varmepumpen, så tilbyder vi i samarbejde med Resurs Bank en finansiering af energikøb til både private og erhverv. Kontakt os gerne, hvis dette er noget du kunne have interesse i.