Luft til luft varmepumper til et behageligt indeklima

En luft til luft varmepumpe er en nem og billig løsning til at styre temperaturen og indeklimaet inden for. Luft til luft varmepumper bliver derfor også ofte brugt i sommerhuset, på kontoret eller i udehuset som primær opvarmningskilde, hvor der ofte ikke er trukket varmerør. I et sommerhus er der typisk heller ikke de samme behov for opvarmning, som der er i et helårs-beboelseshus. Den er også god til fx kontorlokaler, hvor der sidder flere mennesker i adgangen, men kan også sagtens benyttes i almindelige huse.

En varmepumpe luft til luft, kan kun anvendes til at varme rum temperaturen op og ned med. Har du derfor behov for også at opvarme brugsvandet i boligen, tilbydes en anden løsning. Vil man have en varmepumpe, der også kan varme brugsvandet op, så skal man i stedet vælge en luft til vand varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe er en nem og billig løsning

En luft til luft varmepumpe er en billig og praktisk løsning, fordi den ikke kræver det helt store at blive installeret. En installation af en luft til luft varmepumpe kræver nemlig bare, at der bliver installeret en del på indervæggen i huset – gerne i et stort rum – og en anden del på ydervæggen udenfor huset. Grunden til, at vi ser den installeret i husets største rum, skyldes at varmen kan tilfalde til de opstødende rum. Det handler om at udnytte den varme vi allerede har betalt for.

En varmepumpe luft til luft kræver derfor ikke, at der monteres radiatorer i huset for at kunne fungere. Den varme luft spredes via varmepumpens inderdel med energi hentet ude fra. Boligen opvarmes ved, at der bliver skudt varm luft ind fra inderdelen, som derefter bliver cirkuleret rundt i alle rum, såfremt der er åbne døre.

Viser 1–16 af 24 resultater

Filtre

Luft til luft varmepumper er et grønt alternativ til olie, piller og el-opvarmning

Opvarmer du i dag dit helårs- eller sommerhus, kontor eller lagerhal indenfor med olie eller el, vil en luft til luft varmepumpe kunne reducerer dit energiforbrug med 60-70%. Vi forhandler A+ varmepumper som i dag skaber en bedre totaløkonomi end, hvad mange traditionelle varmekilder som olie, gas, piller eller EL i dag kan præstere.

En varmepumper luft til luft med A+ mærke kan i dag præsterer en 280-320% bedre effekt end et oliefyr eller elkedel.

Vedligeholdelse af en luft til luft varmepumpe

Der er begrænset vedligehold efter endt installation af varmepumpen. Det er blot vigtigt at holde udedelen fri for blade og andet lignende som måtte kunne bremse udendelens adgang til fri luft. Varmepumpens ventilator må ikke stoppes til. Det gør ingen skade at støvsuge støvfiltret en gang årligt. Dette er medvirkende til at den holder i flere år.

Indeholder varmepumpen mere end 1 kg kølemiddel, skal denne efterses af at aut. kølefirma som Dansk Køl & Klima.

 
Har du brug for hjælp til vælge den rigtige luft til luft varmepumpe?

Ring til mig på 70203800 eller skriv til mig her, så hjælper jeg dig gerne på vej.

Jens Peter, kølemontør

Kontakt Dansk Køl og Klima

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består af en indedel og en udedel. Udedelens funktion består i at udnytte temperaturen og energien i luften udenfor bygningen til opvarmning af luften indenfor om vinteren, eller til nedkøling af luften om sommeren, hvor den fungerer som aircondition.

Energien til enten varme eller kulde, som produceres fra udedelen, bliver konverteret via kobberrør til indedelen. Varmepumpen fungerer derfor på den måde, at den henter varme og energi fra udeluften som ved hjælp af indedelen, der er forsynet med en blæser, kan varme et helt rum op – og de tilstødende lokaler.

En god løsning, der opretholder et sundt indeklima i boligen

Det er vores erfaring, at varmepumpens indedel er bedst placeret i husets største rum, fordi herfra kan varmen (eller kulden) blive fordelt til husets resterende rum via de åbne døre. Det kræver derfor også, at der bliver gennemgang mellem rummene, for at den kan fungere til at opvarme hele huset med.

En luft til luft varmepumpe hjælper ligeledes med at opretholde et godt og sundt indeklima. I indedelen er der nemlig integreret støv- og allergifiltre, hvis funktion består i at rense luften for pollen, støv eller lignende. Den rene og friske luft cirkuleres med pumpens ventilator, hvilket forebygger, at der kommer fugt og lugt i boligen.

Få energitilskud til din luft til luft varmepumpe

Varmepumper forbruger mindre energi end det den leverer. Staten giver et gratis energitilskud som led i den grønne omstilling. Størrelsen på tilskuddet til luft til luft varmepumpen afhænger af, hvilken anden form for opvarmningsløsning du skifter fra.

Vi modregner energitilskuddet direkte på ordren, så du kun kommer til at betale det du rent faktisk i sidste ende kommer af med for varmepumpen.

Du kan få et overblik over alle energitilskud til varmepumper her. Efter du har valgt model kan du derefter fratrække energitilskuddet på varmepumpen (kr. 550 – 3.206) direkte fra købet.

Har du spørgsmål til valg af luft til luft varmepumpe?

Har du spørgsmål til valg af model kan du altid fange Jens Peter på tlf. 7020 3800, så hjælper han dig gerne med at vælge, hvilken luft til luft varmepumpe, der passer til dine behov.

Valg af model afhænger også af, hvor mange kvadratmeter, som du skal have opvarmet, samt hvor indedelen skal placeres for at opnå den bedste effekt.

Ønsker du at finansiere købet af varmepumpen, så tilbyder vi i samarbejde med Resurs Bank en finansiering af energikøb til både private og erhverv. Kontakt os, hvis det er noget du kan have interesse i.