Begræns energitabet i rummet med et lufttæppe

Lufttæpper fungerer som en usynlig rumadskiller. Denne type klimaanlæg er ideelt til vindfang, frostrum, butikker eller til industrielt brug fx til læsseramper og porte.

Det kan være steder, hvor der grundet meget aktivitet ikke kan være døre, eller hvor dørene ofte er meget åbne. Et lufttæppe kan derfor installeres i døråbningen, for at forhindre at enten den kolde eller varme luft, som du allerede har betalt for, slipper ind i det pågældende rum.

Et lufttæppe begrænser ligeledes energitabet i rummet, fordi det forhindrer opvarmet luft eller afkølet kulde i at slippe ud af rummet. Det skaber en form for usynlig barriere mellem de to rum uden at der er en dør mellem dem. Der kan derfor sagtens være helt koldt i det ene rum og varmt i det andet.

Forskellige lufttæpper til forskellige kundetyper

Lufttæppet kan leveres som frithængende enheder over døråbningen eller som integrerede enheder i loftet, som en mere diskret løsning. Desuden fås designerløsninger til kunden, som ikke blot ønsker en standardløsning. 

Alle modeller findes i flere længder, og kan monteres samt installeres i en max højde på 4 meter. 

Lufttæpper har typisk en tilbagebetalingstid på maksimalt 3-4 år grundet den store energibesparelse og en holdbarhed på 15-20 år. Efter installationen af lufttæppet vil du kunne se en besparelse på mellem 60-70 % af det varmetab, som sker gennem åbningen – inklusiv den energi, som lufttæppet i sig selv bruger.

Viser 1–16 af 20 resultater

Filtre
Luftæppe

Lufttæpper reducerer udgifterne til energiforbruget

Med nutidens høje fokus på bæredygtighed og arbejdsmiljø, og som led i reduktionen af CO2, reduceres energitabet betragteligt med et lufttæppe, til forskel fra hvis døråbningen blot havde stået åben. 

Den energi du allerede har betalt for går tabt og suser ud af døren, hvis den hyppigt bliver åbnet og lukket. Udbyttet er mærkbart både for energiforbruget og virksomhedens egen bundlinje.

Afskærm 80-90% af den kolde luft

Afskærmningseffekten for lufttæppet er den største betydende faktor for den aktuelle energibesparelse. Døråbningen eller indgangspartiet kan aldrig afskærmes 100 % ved anvendelse, men med et korrekt dimensioneret lufttæppe kan du afskærme omkring 80-90 % af den kolde luft.

Lufttæpper er en nem og effektiv måde at opnå en mærkbar energibesparelse på, samtidig med at enheden forhindrer træk og opretholder et fornuftigt indeklima til gavn og glæde for dig og dine medarbejdere.

Brug en kraftig luftdør i større rum

Som alternativ til lufttæppet tilbyder vi ligeledes kraftige luftdøre fra ESAS-AIRDOOR i Holland til industrielt brug. Luftdøren er bedre til større kølehaller eller et råvarelager ved en fødevareproducent, fordi her er der meget mere trafik.

Se vores video omkring hvordan luftdøren fungerer her

Dansk Køl & Klima har opsat mere end 200 lufttæpper over hele landet for hoteller, kontorer og butikker – vi kan også hjælpe dig.

Har du spørgsmål til lufttæpper eller ønsker du at blive ringet op?

Kontakt os her eller ring til os direkte på
tlf. +45 70 20 38 00
    Vi forhandler effektive og driftssikre lufttæpper fra Thermoscreens.