Forskellige køleanlæg til kraftig og kontrolleret industrikøl

Køleanlæg til industrivirksomheder

Køleanlæg anvendes til industrivirksomheders større produktionslokaler og varelagre til at fjerne varmen fra rummet, således lokalet kan anvendes som kølerum. Hos Dansk Køl & Klima har vi flere forskellige varianter af køleanlæg, og vores modeller skaber endda energioptimering, hvilket giver en lavere elregning.

Køleanlæg til industrikøling bliver i dag anvendt som et grundlæggende element i produktions- og industrielle virksomheder. For langt de fleste virksomheder er målet, at produktionen hele tiden følger et kontinuerligt og fastsat flow, så leverancer kan blive leveret til aftalt tid. Og så er det vigtigt, at virksomhederne faktisk kan nå at producere og levere den efterspurgte mængde, som det er aftalt ved kontraktens begyndelse. Her er et konstant temperaturniveau på produktionsudstyret helt essentielt.

Hvis ikke industrivirksomheder kan forvente noget så simpelt som et konsistent temperaturniveau i deres køleanlæg, så kan det have alvorlige konsekvenser og omkostninger til følge. I værste fald kan det for eksempel betyde store afskrivninger af varelagre eller et helt produktionsstop for fødevareproducenten, hvilket kommer til at have konsekvenser for virksomhedens bundlinje.

Brug den omgivende luft med frikølere og vandkølede fordampningsanlæg

Tørkølere – også kaldet frikølingsanlæg – er anlæg, som anvender energien i den omgivende luft til nedkøling. Den omgivende luft cirkuleres gennem kondensatoren på køleanlægget, og bliver derigennem nedkølet til rummet.

Denne form for nedkøling kan give en reducering af energiforbruget på op imod 80 %, fordi antallet af kompressortimer på kølekompressoren er minimale.

Det samme gør sig gældende for vandkølede fordampningsanlæg, som i stedet sprayer kondensatoren med vand for at nedkøle rummet. Denne type anlæg er dog mere effektiv end den traditionelle luftkølet løsning, fordi den kan køle rummet ned hurtigere. Begge anlæg anvender vand eller glykol, som nedkøles ved hjælp af miljøvenlige kølemidler. Vi anvender både miljøvenlige og naturlige kølemidler til vores køleanlæg, såsom R290, R1234ze, R407c, R410a eller T134a, der kan indeholde fx ammoniak.

Frikølingsanlæg og fordampningsanlæg bliver begge installeret udendørs.
  Ring til mig på 28883800 eller skriv til mig her, hvis du ønsker rådgivning til større køleanlæg. Jeg er ISO 9001:2015 certificeret og hjælper dig gerne videre.

  Jens Peter, kølemontør

  Kontakt Dansk Køl og Klima

  Centrale HCF – eller decentrale propan vandkøleanlæg

  Det er også muligt at centralisere et vandkøleanlæg i din virksomhed, således enkelte chillere kan betjene forskellige behov for nedkøling. Vi kan tilbyde kondensatorer til kølekompressorer med en kapacitet på op til 800 kW, hvilket gør det muligt at bruge anlægget til forskellige nedkølingsbehov i virksomheden.

  Ved installation af køleanlægget er det muligt enten at installere anlægget med pumper eller buffertanke, som gør, at energien kan lagres til senere brug. Dette kaldes også for en akkumuleringsbeholder.

  Det er også muligt at decentralisere vandkøleanlægget, så den har sin egen chiller – naturligvis så den kommer til at køre med et lavt støjniveau.

  Vi er certificeret til at arbejde med alle typer kølemidler

  Dansk Køl & Klima er ISO 9001:2015 certificeret, hvilket betyder at vi har den største tilladelse til at arbejde med alle typer kølemidler, og det kan være fx ammoniak, hvilket er et af de mest miljøvenlige kølemidler på markedet.

  Vi kan derfor hjælpe dig med at vedligeholde samt foretage service og udskifte kølemidlet på anlægget, så du kun behøver at have fokus på din kerneforretning.

  Vores erfaringer og certificeringer er din forsikring for, at vi kan det vi lover. Alle vores medarbejdere har den rette uddannelse samt de rette kvalifikationer til at arbejde med kølemidler og køleanlæg, og vi garanterer, at arbejdet er udført efter lovens gældende regler.

  Vandkølingsanlæg til indendørs installation og drift

  Vores vandkølede chillere er typisk beregnet til at blive installeret indendørs.

  De virker på den måde, at de fjerner varme fra den væske, som anvendes til enheden. Helt konkret så bliver den afkølede væske cirkuleret gennem varmevekslere, så eksempelvis produktionsudstyr kan blive nedkølet. Denne metode er effektiv og giver et reduceret energiforbrug. Spildvarmen, som opstår ved køleprocessen kan nemlig genanvendes, og du kan opleve en lavere elregning.

  Ydeevne, effektivitet og vedligeholdelse er alle sammen vigtige parametre, man skal være opmærksom på, når chiller køleanlægget skal designes.

  Kondensatoren i køleanlægget bliver kølet ned af en ekstern enhed, hvilket eksempelvis kan være et køletårn eller et tørkøleranlæg i form af frikøling.

  Chiller vandkølingsanlæg til industri

  Dansk Køl & Klima leverer chillere med vandkøling til produktion, hvilket bevirker, at produktionsanlæg kan arbejde under de korrekte temperaturer og vilkår.

  Ved installation af industrikøling i produktionsvirksomheder sørger vi altid for, at enheden er så driftsikker og effektiv som muligt. Du behøver derfor kun at fokusere på din forretning, og ikke på om alt kører, som det skal – den klarer vi.

  Køleanlæg til kontrolleret køling af produkter eller udstyr

  Vi kan levere vandkølingsanlæg, som anvendes til kontrolleret køling af produkter eller produktionsudstyr i fabrikker eller produktionsvirksomheder.

  Disse typer af køleanlæg anvendes ofte i plastikindustrien, til metalforarbejdede olier, til strømforsyninger eller til elproduktion samt til komprimeret luft- og gaskøling. Vi har blandt andet tidligere leveret køleanlæg til ventilation og nedkøling af rum til slagterier og mælkeproduktion.

  Cases: Det er en god investering med køleanlæg til produktionsvirksomheder

  Til slagterier har vi leveret intelligente frikølingsanlæg til proceskøling, som er blevet anvendt til nedkøling af store kølehaller. Her er der et temperaturkrav på under 10 grader for korrekt håndtering af fødevarer, hvilket er en opgave, som vores køleanlæg har kunnet klare.

  Til en anden kunde har vi leveret større vandkølingsanlæg til mælketanke. Her har vandkølingsanlægget sørget for, at mælken har opretholdt korrekt temperatur, inden den skulle distribueres og sælges til forbrugeren.

  Vi har ligeledes erfaring med mere avanceret køling. Vi har blandt andet leveret køleanlæg til lasermaskiner indenfor stålbeskæring, som har gjort at maskinen har kunnet arbejde i hele 23 timer i døgnet – i stedet for de 18 timer som før. Det har medført at den pågældende kunde har kunnet øge produktionen med knap 28 procent.

  Mulighederne for køleanlæg til industrivirksomheder er mange, men i alle tilfælde er det en god investering.

  Service og eftersyn af køleanlæg

  Vi hjælper dig også efter endt installation af køleanlægget. Når vi har installeret den rette løsning til industrikøl, sørger vi samtidigt for, at du har den rette serviceaftale. Således, at du altid kan have fokus på din kerneforretning – uden at bekymre dig om køleanlægget.

  Det er fra myndighederne besluttet, at køleanlæg skal efterses minimum en gang årligt for fejl og ujævn drift. Det er virksomhedens eget ansvar at have dokumentationen i orden ved besøg. Lovgivningen blev iværksat for at beskytte ansatte og medarbejdere imod farligt arbejdsmiljø og driftssikkerhed.

  En fast serviceaftale på køleanlægget indebærer helt grundlæggende information om antallet af gange per år, anlægget skal efterses af vores køleteknikere og fordelagtige timepriser efter normal arbejdstid. I alle tilfælde er det gældende, at du altid har en samarbejdspartner, som er klar til at rykke ud i tilfælde af fejl. Dansk Køl & Klima har døgnservice 365 dage om året.

  Om du vælger en fast serviceaftale, hvor vi regelmæssigt sender en kølemontør forbi, eller om du selv kontakter os, når du har behov for eftersyn, er helt op til dig.

  Vi tilbyder skræddersyede kølesystemer til netop dit behov

  Har du en produktions- eller industrivirksomhed, og ønsker du rådgivning til, hvilke kølemuligheder, der passer til dine behov? Det kan også være, at du søger efter yderligere information angående frikøling- eller vandkøleanlæg til nedkøling af produktionsmateriel? Du er altid velkommen til at ringe direkte til Phillip eller Jens Peter på vores telefon 70203800, så hjælper vi dig gerne hjælpe dig videre i processen. Vi kan både rådgive og hjælpe dig med skræddersyede kølesystemer, så du får en komplet løsning til netop dit behov.

  Dansk Køl & Klima er medlem af Autoriserede Køle- og Varmepumpefirmaers brancheforening

  Husk, at Dansk Køl & Klima er medlem af Autoriserede Køle- og Varmepumpefirmaers brancheforening, hvilket betyder, vi altid er opdaterede med ny viden om teknologier og produkter i branchen.

  FAQ

   

  Hvad er et køleanlæg?

  Et køleanlæg fjerner varme fra et isoleret rum, hvilket er med til at holde rummet koldt til hver en tid, så det kan bruges som kølerum. Der findes forskellige køleanlæg, der bruger hver sin teknologi. Hos Dansk Køl & Klima rådgiver vi vores kunder til det rigtige valg.

   

  Hvor bruger man køleanlæg?

  Man bruger primært køleanlæg til industrivirksomheders større produktionslokaler og varelagre. Køleanlægget kan holder produktionsmaskiner, fødevarer og meget andet koldt.

   

  Hvor ofte skal et køleanlæg have service?

  Det er et lovkrav fra myndighederne, at et køleanlæg bliver serviceret mindst én gang om året. Lovgivningen er til for at beskytte medarbejdere og ansatte fra et dårligt arbejdsmiljø og driftsikkerhed. Hos Dansk Køl & Klima kan du oprette en serviceaftale, så du altid er sikker på, at dit køleanlæg lever op til lovgivningen.

  Hvorfor vælge Dansk Køl & Klima?

  • Vi er VE-godkendt installatørvirksomhed af store som små luft/luft og luft/vand køleanlæg.
  • Alle køleanlæg tilbudt er CE-mærket og lever op til europæiske standarder.
  • Vi kan vores håndværk, og vi bestræber os på at kunne tilbyde seneste teknologi på området om kundens behov.
  • Vi sætter pris på en god dialog og konstruktivt samarbejde fra ordre til endelig levering og installation.
  • Vi hjælper dig, hvis uheldet måtte ske. Vi har landsdækkende døgnservice, 365 dage om året.
  • Vi forhandler kun kvalitetsprodukter. Alle solgte anlæg er købt hos danske grossister, og produceret til det danske klima.
  • Vi holder, hvad vi lover og leverer som aftalt – og til tiden
  • Vores køleteknikere er uddannede og ISO 9001:2015 certificeret
  • Vi har løst opgaven før. Vi har leveret flere end 600 køleanlæg igennem tiden over hele landet.
  • Vi er medlem af KMO. Din forsikring for, at vi må håndtere – og behandler kølemidler korrekt.